Deprecated: Optional parameter $post_types declared before required parameter $location is implicitly treated as a required parameter in /home/public/sites/www.uwhomeopaat.info/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783
Depressief | UwHomeopaat.info

“Voor mijn kwaal is geen kruid gewassen, ik geloof niet dat er iets is wat mij nog kan helpen. Ik blijf maar in bed, wat zal ik er uit doen.” Uitspraken van een oudere dame die behoorlijk in de put zit.

Ze belde me voor een andere klacht waar we toch maar even een afspraak voor maakten. Tijdens het consult bleek dat ze het niet meer zag zitten, ze was erg angstig voor ziekte en dood en wilde ook eigenlijk helemaal geen behandeling meer. Natuurlijk heeft de patiënt het laatste woord maar in dit soort gevallen van depressie ligt dat iets anders. Depressieve mensen hebben geen enkele zin om iets te ondernemen en hebben daarom een duwtje in de rug nodig. Ik besloot dan ook deze dame te gaan coachen en wat meer aandacht te geven. Vanuit haar thuisfront stond ze er ook al alleen voor.

Het eerste middel dat ze van mij kreeg sloeg niet aan waardoor ze nog meer gesterkt werd in haar idee dat er geen kruid tegen gewassen was. Na een tweede gesprek kwam ik op een net iets ander homeopathisch middel. Na 4 weken kwam ze terug, zeer verbaasd dat het de laatste week zo goed ging! Ze maakt plannen om nieuwe dingen te ondernemen en is ook ook vast besloten deze uit te voeren, ondanks protesten van het thuisfront. We hebben nog heerlijk zitten keuvelen (ook daaruit krijg je als homeopaat veel informatie) en met een brede grijns keek ik haar na toen ze met kordate tred de praktijk verliet. Ze ís er weer..